Monday 26 May 2014

dag 289 - Everlyne en Susan - 18 mei 2014

We gaan op reis en nemen mee .... Susan! We reizen af naar Kisumu en onderweg zullen we stoppen bij de familie van Everlyne en Susan afzetten bij haar thuis. Heel stilletjes zit ze bij ons in de auto, maar als we er bijna zijn wordt Susan wakker en zien we een hele andere kant van haar. Ze lacht en praat, en wil ons dolgraag laten zien waar ze vandaan komt.

Eerst stoppen we bij de oma van Everlyne. Ze heeft na een zware beenbreuk een operatie gehad en naar zeggen herstelt ze goed. Dat gaan we nu bekijken. We hebben cadeautjes mee, en worden warm onthaald door de hele familie. Voor we het goed en wel doorhebben zitten we in haar eenvoudige huisje, en zien we een stralende oude dame omringt door haar familie. Bloemen en cola op tafel voor ons, hun gasten.



En dan kan Susan niet meer wachten! Ze is zo zenuwachtig. Haar lievelingsoom is ziek en ligt in het ziekenhuis. Haar moeder woont sinds kort bij haar nieuwe man en wil eerst niet komen maar komt dan toch. Ze laat vol trots haar zussen zien. De familie is arm, en lijkt het moeilijk te hebben. Met elkaar vooral. Maar daar komen we niet achter. We krijgen weer koekjes en cola, en kijken onze ogen uit!


 
En de dag is nog lang niet om. We rijden door naar Kisumu. Daar borrelen we op het dakterras, en terwijl we ook nog een boottocht maken zien we de zon in het Victorialake zakken.


Als we eindelijk, eindelijk naar ons bedje willen, staan er notabene twee nijlpaarden voor onze deur. Echte ja!




No comments:

Post a Comment