Thursday 29 May 2014

dag 293 - Kibera - 22 mei 2014

Je zou het niet zeggen, met al dat stralende weer, maar we zitten midden in de regentijd. Gelukkig, vandaag regent het. We gaan een wandeling maken door Kibera, en een paar scholen bezoeken, om de spullen te doneren die Camille en Lone hebben meegenomen. Onze gids en guard is Abdul. Hij is hier opgegroeid en woont hier nog steeds.

We gaan verder Kibera in dan ik ooit ben geweest. En het wordt er allemaal niet beter op. Wat ons het meeste opvalt is de vreselijke troep die ze er van maken. Er is geen vuilnisdiens en overal ligt afval. Misschien is dat nog wel het allerergste!

Maar we zien ook veel mooie dingen. De prachtige kleine scholen waar zo hard aan wordt gewerkt er iets van te maken. Ze zijn dolblij met alles! De klaslokalen zitten overvol, de scholen hebben veel meer aanbod dan wat ze aankunnen. Al was het maar vanwege de warme maaltijd die de kinderen krijgen...

De vele kinderen die ons allemaal toeroepen, how are you? De trotse moeders die toekijken als ze op de foto worden gezet. We kopen lampjes van een mevrouw, en paraplus tegen de regen!We zien het huis van Abdul. Hij heeft er een klein paleisje van gemaakt. En groen in zijn tuin. Zo kan het er ook uit zien. Hij heeft een meisjesschool opgezet. En gezorgd dat de vuilnis wordt opgehaald. Het is misschien maar een druppel op de gloeiende plaat, maar hij doet het allemaal wel.








No comments:

Post a Comment