Wednesday 12 February 2014

dag 182 - Stage - 01 februari 2014

Isa is begonnen met een stage bij Margreet. Margreet heeft in Nederland haar baan opgezegd om hier 10 maanden vrijwilligerswerk te doen, bij stichting Wesa4life. Ze heeft nog geen idee wat ze gaat doen als ze weer terug gaat. Ze woont in een piepklein huisje tussen lokalen, studenten en andere min of meer betaalde idealisten. Wel even wat anders dan ons kasteel.

Daar is toch echt moed voor nodig! En ze vindt het fantastisch.

Wesa4life houdt zich bezig om kansarme moeders uit de sloppenwijk Kibera werk te verschaffen, en zo een beter en menswaardiger bestaan op te bouwen. Daarnaast worden er scholen opgezet zodat hun kinderen (weer) naar school kunnen. Educatie is de enige kans op een uitweg.

Zij maken kettingen en armbanden van kralen. Zo leveren ze aan de bijenkorf, en de hema, onder de naam return to sender, biba en nog zo een paar van die namen.

Isa zet nu een website op. Vanwege de kosten blijft het voorlopig een facebook pagina. En of ik even de armbanden en kettingen wil vastleggen. We hebben het hier over zeker 200 variaties.
Leuk Ies, zo'n stage!


2 comments:

  1. Haha. Heb je wel wat aan mijn bestelling ;)

    ReplyDelete
  2. Ditte is druk bezig armbandjes aan haar vriendinnen te verkopen, de zilveren die ze van Isa kreeg heeft ze ook verkocht! Zoals Ditte is heeft ze een bestellijst gemaakt:
    Bestellijst armbandjes Kenia, naam... Ik wil graag een kort/lang armbandje in de kleur.... Betaald: ja\nee

    ReplyDelete