Wednesday 5 March 2014

dag 200 - Kisumu - 19 februari 2014

Kisumu is bijna geen stad te noemen, maar wel veel groter dan de meeste dorpen. Het is de derde stad van Kenya dus. Misschien is de temperatuur, maar er hangt een aangename relaxte sfeer, een warme loomheid, en we zijn blij dat de zon niet te fel schijnt.

Samen met Onno en zijn collega's volgen we een bijzonder programma. We kijken mee met het Kmet-Bima Poa Health project, waar oa. alleenstaande vrouwen en tienermoeders opleidingen kunnen volgen voor een beter bestaan. We zien hoe ze leren koken, naaien, en zelfstandig ondernemen. Ook wordt hier duurzaam maandverband gemaakt zodat meisjes, ook als ze ongesteld zijn, naar school kunnen. En er is een start gemaakt voor gezinnen om zich te verzekeren tegen ziektekosten die anders allemaal out-of-pocket worden betaald.

S'middags maken Lene en ik een prachtige boottocht op het Victorialake... op zoek naar nijlpaarden komen we vele vogels en vissers tegen! Wat een mooie tocht!









1 comment:

  1. Lene heeft mij veel verteld over jullie reis in Kisumu, nu hebben ik er de beelden bij ... Leuke stuurman staat er achter jullie....

    ReplyDelete