Wednesday 5 March 2014

dag 201 - Kemeloi - 20 februari 2014

Vannacht zijn we wakker gegraasd door 2 nijlpaarden die rakelings langs onze tent uit grazen waren! Een avontuur op zichzelf. En vandaag moeten we helaas alweer aan de terugtocht beginnen. Maar niet voordat we de vrouw van Stanley, onze tuinman hebben ontmoet, om haar een tas met kleding te geven.

Als we haar uiteindelijk vinden neemt ze ons mee naar haar dorp, naar haar huis, en de school van haar 4 jongste kinderen.

Het hele dorp loopt uit om te zien wie die mzungus zijn. Kleine kinderen beginnen te huilen bij het zien van zulke witte mensen. We voelen ons VIP en een beetje gek.

Het huisje waar ze wonen is prachtig. Heel eenvoudig, maar het is wel het mooiste huis van het dorp. Met een ieniemienie klein theeveldje, bananen bomen, wat kippen, het ziet er allemaal fantastisch onderhouden uit.

De school is een belevenis. Alle kinderen rennen als een dolle in het rond. De kinderen van Stanley zijn heel verlegen. Ze kijken ons met grote ogen aan en zeggen niets.... De oudste spreekt al heel goed Engels maar hij is te verlegen.

We kunnen ons maar moeizaam wegrukken uit dit avontuur, maar de weg is nog lang, en in Kenya geldt een gouden regel. Voor het donker binnen zijn!







No comments:

Post a Comment