Wednesday 4 December 2013

dag 115 - Wilddogs - 26 november 2013

Het kost wel moeite, maar dan heb je ook wat. We rijden eindeloos rond op zoek naar de Wilddogs. Teeku volgt deze roedel al jaren. Hij heeft films en foto's van ze gemaakt. En hij weet waar ze wonen. Maar ze laten zich niet zo makkelijk vinden. Ondanks dat ze nu 15 puppies hebben. We zetten door en dan is het moment daar....

Negen honden met hun 15 puppies! Een magisch moment. Deze honden worden ernstig bedreigd. Zowel door ziekte, als vergiftiging, en de oprukkende mensen, die steeds minder ruimte overlaten voor wildlife!

En ze zijn zo nieuwsgierig, ze komen rond de auto staan en bijna is het of je zo een puppie kan oppakken en meenemen. Ze lijken allemaal net kleine Jumbo's!

Over bijzonder gesproken, we zijn de enige die deze dagen de honden hebben gevonden en hebben de luxe om helemaal alleen in alle rust dit te bekijken. We mogen zelfs mee op jacht. Ze kunnen rennen tot wel 40 km per uur. Als wij staand in de jeep erachteraan sjeesen, voelen we ons, als 2 oude taarten van (bijna) 50, wel heel stoer!

De Tommy hadden ze bijna! Hun jacht mislukt zelden, omdat ze zo mooi samenwerken. Nu moeten ze allemaal zonder eten naar bed...





1 comment: