Wednesday 11 December 2013

dag 124 - Weeshuis in Buru Buru - 05 december 2013

Bob neemt ons mee naar zijn project. Hij helpt in een weeshuis, middenin de een van de sloppenwijken van Nairobi. Buru Buru.

Ik heb aangeboden foto's te maken. De kinderen vinden het geweldig. Ze zien er allemaal prachtig uit. En een dagje meelopen is een echte eye-opener.

De omstandigheden zijn ver van ideaal. Maar met vrolijke kleuren wordt geprobeerd het gebouw! op te leuken. Er wonen hier 60 kinderen. De oudere kinderen zorgen voor de kleintjes en er lopen ook een aantal vrijwilligers rond.

De eigenaresse Emily komt zelf uit de sloppenwijk, maar heeft kunnen studeren. Nu runt ze naast haar baan dit weeshuis. Het bestaat volledig bij de gratie van giften.

De kinderen hebben allemaal hun verhaal. En ze zijn schrijnend. Maar de sfeer in het huis is goed. De kinderen voelen zich er veilig. Ze kunnen veilig spelen op het dak. De meiden en de jongens hebben ieder een eigen verdieping met gedeelde slaapkamers en een woonkamer. Ze zijn vrolijk. Er wordt gewassen. Geverfd. Gespeeld. En gekookt. En heel veel gelachen!








1 comment:

  1. Wat een goed initiatief, het leven van de kinderen zo te kunnen keren. Ik denk... wat zou ik voor ze kunnen betekenen.

    ReplyDelete