Monday 21 July 2014

dag 348 - Gladys - 16 juli 2014

Gladys is 27 jaar en ze heeft 5 kinderen. Haar man is vorig jaar overleden, daarom is ze naar Nairobi gekomen op zoek naar een baan. Ze werkt als straatveger voor 250 Ksh per dag. Dat is ongeveer 2 euro. Gladys voelt zich al een tijd ziek maar ze mag van haar baas geen vrij nemen om naar een dokter te gaan. Dan valt ze flauw, en vindt Onno haar langs de kant van de weg. Hij neemt haar mee naar het ziekenhuis.

Ze wordt behandeld en omdat Onno haar helpt komt ze in een opvangprogramma van het ziekenhuis voor alleenstaande moeders. Wekelijks gaat ze naar een bijeenkomst waar ze hulp en voorlichting krijgt. En een voedselpakket.

Haar jongste dochter woont bij haar. Een ienieminie klein meisje, met een hand te tillen. Ze woont in een hutje samen met haar zus, de man van haar zus en hun 2 kinderen. Haar andere 4 kinderen wonen upcountry bij aunty.

Als ik bij haar langs ga, om kennis te maken en te kijken hoe ze er nu voorstaat, geeft ze haar dochter aan mij. "Take her, you take care of her, I'm to tired."

Zo kwetsbaar is Gladys.




No comments:

Post a Comment