Monday 28 July 2014

dag 358 - Gladys en Ida - 26 juli 2014

Ik ga nog even langs bij Gladys en Ida. Ik ben blij om te zien dat ze haar haar heeft laten doen, Een goed teken. De rest maakt me minder blij. Ze vertelt dat ze is ontslagen en geen baan meer heeft. Haar zwager wil dat ze vertrekt. Maar waar moet ze naar toe zonder geld en zonder baan. Ze is wel nog steeds onder behandeling in het ziekenhuis, maar eigenlijk is er niet genoeg eten om op een gezonde manier de medicatie in te nemen.

Ze voelt zich wel al een stuk beter zegt ze. Kleine Ida is vrolijk en lief. Er komt een sociaal werkster bij haar langs. Zij woont in Kibera en is een ervaringsdeskundige. Ze legt Gladys uit wat ze moet eten en wanneer ze haar medicatie moet innemen. Ze heeft een boodschappentas vol eten mee. En ze geeft geld om groente en fruit te kopen.

Maandag gaat ze weer naar het ziekenhuis en zal er een file worden gemaakt. Dan kan ze ook in het programma worden opgenomen. Ook in Kenya duren dit soort dingen lang. En zoveel tijd heeft ze niet.

Ze heeft geluk dat er zoveel mensen omheen zitten die ervoor zullen zorgen dat ze de komende weken doorkomt. Ik hoop maar dat ze het redt.



No comments:

Post a Comment