Tuesday 22 July 2014

dag 353 - Staff - 21 juli 2014

Normaal gesproken blijft de staff in het huis. De expats vertrekken en het huis wordt overgenomen door nieuwe expats die het personeel overnemen. Maar er is nog niemand geweest om te kijken naar dit huis. Er zijn minder expats dan gebruikelijk, vanwege de aanslagen durven minder mensen het aan om in Nairobi te komen wonen.

In onze wijk is er veel leegstand. Het ziet er niet zo goed uit. Daarom heeft de staff stress. Ze weten dat wanneer de huur afloopt zij op straat staan zonder baan. En het vinden van een baan is niet makkelijk. Daarom moedig ik ze aan om hun CV te maken. Aanbevelingsbrieven te verzamelen en een mapje klaar te hebben om mee te nemen naar eventuele sollicitaties.

Zelf schrijf ik ook aanbevelingsbrieven. Ik ben erg tevreden over onze mensen. Ze zijn aangenaam gezelschap, eerlijk en betrouwbaar en werken hard. En, niet onbelangrijk, het is een fantastisch team. Er is weinig tot geen ruzie, kleine problemen lossen ze zelf op en ze zorgen voor elkaar als zijnde een familie. En dat hoor en zie je lang niet overal.


No comments:

Post a Comment