Tuesday 14 January 2014

dag 152 - Mombasa villages - 02 januari 2014

We maken werkelijk een prachtige wandeling langs kleine dorpjes in de omgeving van Mombasa. Kinderen dansen om ons heen en huppelen zoveel ze kunnen met ons mee. Je weet maar nooit of deze mzungus iets lekkers bij zich hebben. Als we snoepjes proberen uit te delen, worden we bestormd. Geen goed idee.

Bijna alle mensen zijn bijzonder vriendelijk. We mogen in hun huizen, nou ja, hutjes, kijken. Ze plukken kokosnoten vers uit de boom, ze vlechten ons haar, spelen een spelletje dam met doppen, en poseren geduldig voor de foto's die we willen maken. We bezoeken hun eenvoudige scholen, en een brandschoon ziekenhuisje, we kijken naar een voorstelling van springende acrobaten, luisteren naar hun liedjes en we verplaatsen ons soms een stukje met een boda boda, omdat het bijna te heet is om te wandelen.

Als we limonade kopen en met ze delen, gaan de flesjes keurig rond net zolang iedereen een slokje heeft gekregen. Wat met de snoepjes niet lukt lukt met de soda's wel.

We eindigen in een plaatselijk eettentje met heerlijk lokale gerechten. Rijst, aardappelen, verse groenten en vleesstoofschotels. En alles smaakt even heerlijk.






1 comment: