Wednesday 29 January 2014

dag 171 - Castle - 21 januari 2014

Vandaag maken Lily en ik, met Moses als chauffeur, een prachtige tocht naar de zuidflank van de mount Kenya. Ons doel is het plaatsje Embu, maar we gaan voor een lunch langs de Castle Forest Lodge. Inclusief een prachtige wandeling.

Zoals we van Kenia gewend zijn is de rit ernaar toe alweer prachtig. Deze keer rijden we langs uitgestrekte rijstvelden en zien we in de kleine dorpjes hoe de rijst wordt verwerkt en verkocht.
Moses vertelt ons over hoe gevaarlijk de plaatselijke bevolking hier is. Zij beschikken over krachten die je beter niet wakker kunt schudden. Als je iets van ze zou stelen, wordt je vervloekt, en ben je je leven niet zeker.

Stelen doen we dus maar niet. We kopen braaf zakjes rijst in een van de plaatselijke winkeltjes.

Ondanks dat we toch heus ons best hebben gedaan, halen we Embu net niet. Twee kilometer voordat we het stadje zullen bereiken kunnen we niet verder vanwege een roadblock. De chauffeurs van de Matatu's hebben de weg afgesloten. Ze demonstreren tegen de politie die ze vaak, in hun ogen, oneigenlijk bekeurt en als ze niet kunnen betalen, in de gevangenis gooit. Ook een soort stelen dus...






1 comment:

  1. Ik wou dat het al mei was, om bij jullie even mee te kunnen doen aan jullie avontuur...

    ReplyDelete