Friday 1 November 2013

dag 78 - Op safari - 20 oktober 2013

S'morgens om 8 uur zijn we er klaar voor en worden we opgehaald door onze gids Teeku. We mogen met z'n allen in een gigantische jeep, chauffeur, 8 personen en bagage, het past er allemaal in. We weten dat we uren gaan rijden door het Keniaanse land, om dan aan te komen in het natuurpark Amboseli. De vraag is natuurlijk vooral of dat goed gaat komen. Stop 2 gezinnen boven op elkaar in een kleine ruimte, en dat uren lang. Misschien is dat wel de formule voor problemen....

Maar niets in minder waar. Het is te gezellig! We praten, we kijken, er is zoveel te zien, Teeku vertelt met precies de juiste dosering mooie verhalen, Morris studeert voor zijn proefwerkweek, en Jostine overhoort hem regelmatig. Sieb slaapt vooral, en Derek en ik zitten voorin op 1 stoel, maar kijken onze ogen uit. We maken foto's. zomaar lukrake beelden. Derek blijkt een talent! Hij maakt de foto van de dag!

Van stadse beelden, naar weidse lege natuurlandschappen, Van diepgroen tot stoffig rood naar vergrijsde stenen en zand. Van alles trekt voorbij. Een ding blijft hetzelfde. De armoede.

Armetierige hutjes, de koeien, schapen of geitenkuddes onder leiding van prachtige Masai, de vele kraampjes, rode tomaten, de troep, de prachtige kleuren, en vreemd genoeg, de gloednieuwe snelweg!









No comments:

Post a Comment