Monday 11 November 2013

dag 96 - George - 07 november 2013

George is onze daywatch. Hij werkt elke dag van 6.00 uur tot 18.00 uur. Op het eerste gezicht is George een wat stugge man, maar als je de tijd neemt met hem te praten blijkt hij juist een hele serieuze, rustige en lieve man te zijn. Hij komt uit een heel arm boerengezin, na jaren samen met zijn ouders ploeteren, ging het niet langer. En is hij gaan werken in de grote stad. Dat doet hij nu al ruim 4 jaar. Hij onderhoudt zijn ouders en zijn gezin. Hij heeft 7 kinderen. Zijn volledige salaris gaat naar zijn familie. Hij leeft zelf van het extraatje dat hij elke zondag van ons krijgt.

Eens in de maand heeft hij 4 dagen vrij. Meestal spaart hij 2 maanden, zodat hij 8 dagen heeft om af te reizen naar zijn gezin en familie. Het is een lange reis. De laatste keer kwam hij terug met een probleem. Een van zijn twee koeien was dood. De koe was uitgebroken en had iets verkeerd gegeten, en nu was ze dood. Een groot probleem want nu hebben zijn jongste kinderen geen melk.

Hij wil geen geld lenen. Hij wil liever sparen. En dan een nieuwe koe kopen. Dat is niet makkelijk.

George werkt hier elke dag en hij werkt hard. Hij verzorgt de kippen. Hij veegt de straat en onze trap. Hij helpt Stanley met de tuin. Hij kookt voor het personeel als Everlynn geen tijd heeft. Hij rent altijd naar het hek als er voor de deur wordt getoeterd.

En hij heeft sinds kort een nieuw uniform en daar is hij trots op. Guards zijn misschien wel het belangrijkste personeel hier. Als zij tevreden zijn, weet je dat je veilig woont. Ik weet zeker dat George al tevreden was met zijn baan. En toch....

Onno en ik hoefden er niet zo lang over na te denken. We hebben een nieuwe koe voor hem gekocht.





2 comments: