Thursday 7 November 2013

dag 92 - Weer thuis - 03 november 2013

Sieb vliegt met een nachtvlucht weer terug naar Nairobi. Ons probleem is om Sieb weer het land in te krijgen. Zijn tijdelijke toeristenvisum is verlopen en hij moet dus een nieuw toeristenvisum kopen als hij in Kenya aankomt. Hij heeft instructies mee over wat hij moet zeggen. Dus niet dat hij hier woont. Maar dat hij zijn ouders komt bezoeken die hier wonen. En dat hij dan weer terug naar Nederland gaat. We weten niet hoe geloofwaardig de Kenianen dit zullen vinden als hij daar aankomt als onderdeel van een voetbalteam, van de International School of Kenya.

En of hij wakker genoeg is om dat een beetje handig te doen.

Maar het gaat allemaal helemaal goed. En dus staan wij om 8 uur s'morgens klaar om hem op te vangen als hij de bus uit komt rollen. En dat doet hij.
Ze zijn tweede geworden en daar kan hij maar niet over uit. Er komt geen zinnig woord uit, behalve frustratie.

Welkom thuis Sieb!

Gelukkig, na een paar uur slapen, komen de mooie verhalen. Hoe bijzonder hij het heeft gevonden. Hoeveel armer Ethiopie is. Daar zijn bijna geen wegen. En alleen maar kleine huizen, omdat ze geen grote huizen kunnen bouwen. En het eten is lekker. En de sfeer was zo leuk. Behalve dan even 2e worden. En dat hij het zo geweldig heeft gevonden, dat hij nu denkt dat hij best langer wil blijven. Voetbal hier is het leukste wat er is!


No comments:

Post a Comment