Thursday 7 November 2013

dag 90 - Puppy-cursus - 01 november 2013

Terwijl het in Nederland maar blijft stormen en regenen, is het hier een heerlijke zonnige dag. Everlynn en ik gaan samen met Jumbo naar haar eerste puppy-training. Zij vindt dat leuk en ik ook.

Het is hilarisch. We maken kennis met onze hondentrainster. Zo'n iets te bevlogen type die zichzelf erg serieus neemt. Maar ze is wel heel lief.

Alle pups zien er prachtig uit. Jumbo niet.

Voordat de les begint moeten we allemaal met onze pup gaan zitten en knuffelen. En alle pups laten zich ook heel rustig knuffelen. Jumbo niet. Zij is helemaal door het dolle heen, met al die speelkameraadjes om haar heen. Bovendien houdt ze niet van knuffelen. Ze houdt van bijten. 

Dan moeten we rondjes gaan lopen, met de pup netjes naast ons. Maar Jumbo wil niet lopen, ze wil rennen. Bovendien schiet ze alle kanten op. Dus zie ik Everlynn half struikelend achter Jumbo aan haar rondjes doen.

Kortom, het is een chaos. Alles gaat tegenovergesteld. Als ze moet zitten, en thuis kan ze dat echt al heel goed hoor, blijft ze staan. Linksom wordt rechtsom, liggen is springen, enz enz.

Onze trainster knikt ons bemoedigend toe: "Maar ze is wel heel lief..... voor een straathond." Nou, dat helpt!

Maar als ze dan eindelijk met elkaar mogen spelen is ze de Queen van het veldje. Voor niets en niemand bang. Juichend gaat ze helemaal los. Dit is pas feest.

De rest van de dag slaapt ze!



No comments:

Post a Comment