Wednesday 11 September 2013

dag 36 - The Carnivore - 08 september 2013

Iedereen die zich een beetje serieus toerist voelt in Nairobi, gaat eten bij the Carnivore. Het concept is een soort Efteling setting waarin je allerlei soorten vlees geserveerd krijgt. Van varkensworstjes tot krokodillenvlees zeg maar.

Isa wil hier graag eten voor haar verjaardag. Doordeweeks is deze plek echter moeilijk te bereiken ivm de traffictime, dus besluiten we dit weekend te gaan. En, we gaan zelf rijden. Google maps aan en daar gaan we.

Google maps werkt in Nairobi hetzelfde als in Nederland. Het zoekt de kortst mogelijke route, rekening houdend met snelwegen, goed berijdbare doorgangswegen en reistijd.

We volgen braaf de aanwijzingen. Er is een ding waar google geen rekening mee houdt. Security. Voor we het goed en wel in de gaten hebben zitten we downtown. In de hol van de Simba, om t in Swahilli te zeggen. Omringd door matatu's, kleine minibusjes die het grootste gevaar op de weg vormen vanwege hun onverantwoordelijke rijgedrag, donkere straten zonder verlichting, en alleen maar en heel veel zwarten op straat. Dit heet een basisfout nr. 1. Zolang het druk is op straat is er geen gevaar, behalve dat je geen aanrijding moet krijgen. Gelukkig weet Onno zich goed te handhaven, en bereiken we met zeker een uur vertraging ons restaurant. We hebben een super avond.

En iedereen die wil weten hoe krokodillenvlees smaakt, moet maar eens langskomen. De volgende keer gaan we met chauffeur!





2 comments:

  1. Heb je er nog een krokodillen tasje aan over gehouden?
    Of stoere krokodillen laarzen...

    Lone en ik waren op zoek naar een kamer in Den Haag toen we een Keniaans restaurantje tegen kwamen, overal stonden Keniaanse (of Keniaanse look) relekwieen en we voelden ons al gauw thuis in dit enigszins rommelige maar gezellige eettentje. De bekende Keniaanse lach overspoelde ons en we genoten van onze koffie... Toen ik de zeer Keniaanse uitziende biertjes zag, dacht ik dat is pas een leuke voorbereiding op onze reis volgend jaar! Bij het afrekenen lachte de vrouw haar tanden bloot, en vroeg nog heel lief... Is dat goed zo?
    Ik kreeg de biertjes in een leuk tasje mee en complimenteerde haar met de leuke verpakking! Buiten keek ik nog even naar de bon...20 euro??? voor 2 biertjes en 2 koffie... de biertjes waren 8 euro per stuk maar dan komen ze wel helemaal uit Kenia en met een lach gekocht en als je lacht blijf je langer!

    ReplyDelete
  2. Klinkt helemaal Keniaans, ze willen maar 1 ding en dat is geld, en als t moet lachen ze de hele dag! Het werkt wel!

    ReplyDelete