Friday 20 September 2013

dag 43 - Black Sunday - 15 september 2013

Vandaag representeert ons dieptepunt in Nairobi. Alles komt samen en gaat verkeerd. De dag begint al fout. Iedereen is moe en sacherijnig, Onno en ik krijgen ruzie, de stroom is uitgevallen en onze nieuw aangeschafte generator doet het niet, de vriezer, de koelkasten, computers, warm water, alles gaat uit. Internet doet het ook al niet, geen televisie en als klapper kan Onno niet meer bellen, zijn telefoon is afgesloten.

Zondagmiddag 15.00 uur. Niets doet het meer. Geen telefoontje, geen brief, geen waarschuwing, niets. Boem. Afgesloten. Het is een donker Afrika in huize Schellekens.

Het blijkt dat er iets is misgegaan met het betalen van onze rekeningen, en hier doen ze niet aan aanmaningen of vriendelijke verzoeken het nog eens te proberen. Alles is geautomatiseerd, en na 3 dagen wordt je afgesloten. Standaard procedure.

En wij kunnen weer opnieuw beginnen met alles te regelen.
En dweilen, de vriezer is ontdooid, en Sieb heeft, ondanks zijn biologie proefwerk, ineens geen huiswerk meer, want hij kan het niet maken zonder internet. Mijn computer is down en blijft down, het hele iphoto programma is stuk, Onno is ook down, zonder telefoon, geen leven. Isa slaapt door alles heen, zij heeft de hele nacht gefeest op een dance-around-the-earth-party.

We zitten met z'n allen op de bank. En we willen naar huis!






No comments:

Post a Comment